Opettaja koulukiusatulle: ”Lyö takaisin!” – tuomittiin oikeudessa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Opettajille sallitut kurinpitomenetelmät ovat lähiaikoina olleet Suomessa kiivaan keskustelun kohteena. Nyt erään amerikkalaisopettajan tapaus herättää huomiota maailmalla. Brooklyniläisopettaja on saanut mittavan sakkorangaistuksen viime vuonna sattuneen hämmentävän episodin johdosta.

13 vuotta opettajana työskennellyt Tamu Francis on nimittäin nyt saanut 10.000 dollarin, eli noin 7.700 euron sakkorangaistuksen erikoisen välikohtauksen johdosta. Ala-asteen opettajana työskentelevän Franciksen kaksi oppilasta olivat tapelleet tämän luokkahuoneessa. Painimisen lopuksi Franciksen kerrotaan kehottaneen kiusatuksi tullutta oppilasta lyömään kahdeksanvuotiasta kiusaajaansa.

Oikeuden mukaan opettaja sanoi kiusatulle, kuinka tämän tulisi lyödä kiusaajaa ”kaiken kiusaamisen johdosta”, New York Post -lehti uutisoi. Franciksen mukaan hän erotti painivat pojat toisistaan, jonka jälkeen hän sanoi kiusaajalle, miltä hänestä tuntuisi, jos kiusattu löisi häntä takaisin. Opettajan mukaan oppilas ymmärsi kommentin väärin ja löi kiusaajaansa, saaden tämän itkemään täyden luokan edessä.

– Kun käyttäydyt kuin koira, sinua kohdellaan kuin koira, sakot saaneen Tamu Franciksen kerrotaan sanoneen kiusaajalle.