Tällä pienellä muutoksella laihdut – helpompaa kuin uskotkaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Laihduttamisen ja kuntoon pääsemisen saralla tunnetusti markkinoidaan jos jonkinmoisia vippaskonsteja ja oikoteitä onneen. Brittiläistutkija Joanna Hall on nyt otsikoissa oman teoriansa johdosta. Naisen mukaan laihduttaminen voi olla helpompaa kuin uskoimmekaan.

Urheilutiedettä Loughboroughin yliopistossa tutkinut Hall nimittäin kertoo Daily Mailille, kuinka omaa kävelytyyliään hiomalla voi laihtua yllättävän nopeasti ja tehokkaasti. Brittinaisen mukaan ainoastaan tehokkaamman kävelytyylin avulla voi laihtua 4,5 kiloa neljässä viikossa. Kyseessä ei kuitenkaan ole samantyyppinen tekniikka kuin mahdollisimman kovaan vauhtiin pyrkivässä pikakävelyssä.

Hall selittää lehdelle, kuinka ihmisten tulisi muistaa kävellessään rentouttaa olkapäänsä ja niskansa. Käsien tulisi heilua rentoina siten, että olka- ja kyynärvarsi ovat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Lantiota ei tule heiluttaa mitenkään erityisen paljon puolelta toiselle, vaan kävellessä tulisi pyrkiä lipuvaan liikkumistyyliin.

Myös askeltamiseen tulisi kiinnittää huomiota. Sen sijaan, että astuu raskaasti koko jalkapohjallaan, tulisi kävellessä paino rullata sujuvasti kantapäältä päkiälle askeleen aikana. Hall kertookin, kuinka paremman kävelyasennon ansioista lihasjännitykset vähenevät, selkäkivut lievenevät ja ryhti paranee.