Avioerot näkyvät kultakaupassa: ”Sormusten myynti luonnollista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keväällä 2013 tehdyn tutkimuksen mukaan kultaiset sormukset ovat yleisin kultaa ostavalle yritykselle myytävä kultaesine. Tutkimukseen vastasi yli 2.000 kultaesineitä myynyttä asiakasta, joista sormuksen oli myynyt 78,2 prosenttia.

– Tilastokeskuksen mukaan 90-luvulla solmituista avioliitoista lähes joka toinen on päättynyt avioeroon. Suomalaisilla on näin ollen paljon ylimääräisiä kultasormuksia, joita eron jälkeen harvoin enää käytetään ja niiden myynti tuntuu olevan luonnollinen osa eroprosessia, kertoo tutkimuksen teettäneen KultaRahaksi Oy:n toimitusjohtaja Matti Tiainen.

– Kuvien polttaminen on legendaa, mutta sormuksen myynti romukultana on symbolinen ele liiton päättymiselle.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2012 solmittujen avioliittojen määrä kasvoi hieman edellisestä vuodesta. Avioliittoja solmittiin 28.878, mikä oli 470 enemmän kuin edellisenä vuonna. Avioituvuuden vilkastuminen ei keskity selvästi yhteenkään ikäryhmään, vaan jakautuu usean ikäryhmän kesken.