Hollywoodin uutuuselokuva onkin skientologian propagandaa?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen näyttelijä Will Smith tunnetaan elokuvauransa lisäksi rap-artistina. Miehen ura lähti nousukiitoon jo 1990-luvun alussa menestyksekkään Bel Airin prinssi -sarjan myötä, ja seuraavaksi Smith nähdään valkokankailla After Earth -tieteiselokuvassa.

Miehen uutuuselokuva ei kuitenkaan ole nauttinut maailmalla räjähdysmäistä suosiota. Suomen ensi-iltansa tässä kuussa saava After Earth ei ole vakuuttanut kävijäluvuillaan, eikä monikaan kriittikko ole kehunut uutuuselokuvaa. Nyt Daily Mail uutisoi, kuinka monet kriitikot löytävät elokuvasta hämmentäviä yhtäläisyyksiä skientologia-uskontoon, johon Will Smithinkin huhutaan kuuluvan.

Jotkut ovat jopa kuvailleet elokuvaa skientologien propagandaksi. Elokuvan teemojen on koettu olevan erittäin samanalaisia skientologian perustaneen L. Ron Hubbardin opetusten kanssa. Varsinkin elokuvassa nähtävä tulivuorenpurkaus on nostattanut kulmakarvoja kriitikkojen keskuudessa, sillä samanlainen tilanne kuvataan Hubbardin Dianetics-kirjan kannessa.

Will Smith on nähty valkokankaalla menestyselokuvissa, kuten Bad Boys, Independence Day ja Men In Black. Hän on myös julkaissut lukuisia rap-albumeita. Smith on naimisissa näyttelijätär Jada Pinkett-Smithin kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta Jaden ja Willow, jotka ovat molemmat kokeilleet siipiään jo viihdemaailmassa. Smithillä on myös Willard-niminen poika aiemmasta avioliitostaan Sheree Smithin kanssa.