Manaaja suorittanut yli 160.000 manausta – jopa 20 päivässä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Roomalaiskatolilaisen kirkon manaaja Isä Gabriele Amorth on herättänyt pitkän uransa aikana paljon huomiota ympäri maailmaa. Huimasta manaustahdistaan tunnetuksi tullut pappi on nyt paljastanut, kuinka monta ihmistä hän onkaan pelastanut paholaiselta.

Lontoon Sunday Times uutisoi, kuinka 88-vuotias Amorth on vuosien varrella suorittanut yli 160.000 manausta. Kiireisimpinä vuosinaan Isä kertoo pelastaneensa paholaisen kynsistä jopa 20 ihmistä päivässä. Nykyään manaaja suorittaa enää neljä manausta joka päivä.

Italialaispappi haluaa, että kirkon johtaja paavi Francis antaisi manaamisoikeudet jokaiselle toimintaan koulutetulle kirkon papille. Tällä hetkellä ainoastaan piispan tehtävään nimittämä pappi voi suorittaa manauksia. Lehti kertoo, kuinka manaajaksi päästäkseen papin tulee muun muassa ”haastatella paholaista”.

– Manaajille on hurjasti tarvetta, Gabriele Amorth kommentoi kirkon manaajatilannetta.

Gabriele Amorth nousi vuonna 2006 otsikoihin sanomalla, että paholaisella on sormensa pelissä Harry Potter -kirjojen tarinoissa. Manaajan mukaan megasuositut fantasiakirjat ovat inspiroineet kokonaisen sukupolven satanismin pariin. Amorthin mukaan lapset ensin innostuvat taikuudesta, ”josta ei ole enää pitkä matka satanismiin”.