Samuel L. Jackson yllätti fanit – yksi voittaa unohtumattoman palkinnon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen näyttelijä Samuel L. Jackson tullaan näkemään suomalaisen Rare Exports -elokuvan tekijöiden uudessa Big Game -elokuvassa. Jackson näyttelee elokuvassa Yhdysvaltain presidenttiä, jonka lentokone tippuu Pohjois-Suomeen.

Nyt Samuel L. Jackson on haastanut internetin Reddit-yhteisöpalvelun käyttäjät kilpailuun. Hän perusti sivustolle viestiketjun, johon käyttäjät voivat vastata maksimissaan 300 kirjainta sisältävällä viestillä. Muut käyttäjät voivat äänestää suosikkiviestejään, ja näyttelijä lukee eniten pisteitä saaneen viestin monologimuodossa ikiomalla maailmankuululla äänellään.

Tempauksella kerätään varoja Alzhaimerin tautia vastaan kamppailevalle Alzheimer’s Society -säätiölle. Sivuston käyttäjät voivat lahjoittaa säätiölle kolmen dollarin summan. Lahjoittaneiden kesken arvotaan illallinen Samuel L. Jacksonin kanssa sekä näyttelijän nimikirjoituksella varustettu hattu.

Samuel L. Jackson muutti New Yorkiin 1970-luvulla toteuttaakseen haaveensa ammattinäyttelijän urasta. Jackson teki läpimurtoroolinsa Quentin Tarantinon elokuvassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta. Elokuva teki näyttelijästä yhden Hollywoodin kuuluisimmista ja halutuimmista tähdistä. Näyttelijä on toiminut myös ääninäyttelijä muun muuassa elokuvassa Ihmeperhe. Jackson on antanut äänensä myös Grand Theft Auto: San Andreas -pelin komisario Tenpennylle.