Järkyttävä laihdutuskeino: Laastari kielessä tekee syömisestä tuskaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Painonpudotus voi vaatia aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta sen ei missään nimessä tarvitse olla kärsimystä. Beverlyhillsiläinen plastiikkakirurgi Nikolas Chugay on mitä ilmeisimmin asiasta eri mieltä, sillä hänen laihdutusmenetelmänsä perustuu fyysiseen kipuun.

Kuva: NikolasChugay.com
Kuva: NikolasChugay.com

Miehen klinikalla potilaan kieleen neulotaan kiinni lääkelaastari, jonka kanssa kiinteän ruoan nauttiminen on tuskallista. Potilaat joutuvatkin pelkälle nestedieetille, joka auttaa heitä laihtumaan yli 10 kiloa yhden kuukauden aikana. Hoikistumisella on kuitenkin myös kääntöpuolensa.

Chugayn verkkosivut varoittavat, että potilaiden kieli saattaa turvota käsittelyn takia. Heillä voi myös olla puhevaikeuksia operaation aikana. Time-lehden mukaan joillakin potilaista on univaikeuksia.

Lääkelaastaria voi pitää paikoillaan vain kuukauden, sillä sen jälkeen kielen pintakudos alkaa kasvaa takaisin. 1.600 euron hintaista toimenpidettä on tehty losangelesilaisella kauneusklinikalla vuodesta 2009 alkaen yli 60 naiselle. Venezuelassa vastaavan toimenpiteen voi saada pilkkahintaan 120 eurolla.