UFO laskeutui tulivuoreen – hämmentävä näky tallentui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunnistamattomista lentävistä esineistä, eli ufoista, on kirjattu havaintoja ihmiskunnan historian ajan. Nämä havainnot eivät ole vähentyneet 2000-luvulla, vaan internet on täynnä videomateriaalia ja kuvia väitetyistä UFO-ilmiöistä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Erityisesti Keski- ja Etelä-Amerikka tuntuvat olevan otollista seutua UFO-havaintojen tekemiselle. Nyt meksikolainen Televisa-mediayhtiö on julkistanut 30. toukokuuta kuvatun videon, jossa tunnistamattoman lentävän esineen väitetään laskeutuvan maan pääkaupungin lähettyvillä sijaitsevaan Popocatepetlin tulivuoreen.

Popocatepetlin tulivuoren on ennenkin väitetty houkuttelevan outoja ilmiöitä puoleensa. Niin ikään Televisa-yhtiön viime marraskuussa julkaisemalla videolla nähdään samankaltainen ilmiö. Yhdysvaltain laivastolle työskentelevä Mutual UFO Network -sivustoa ylläpitävä video- ja valokuva-asiantuntija Marc Dantonio kertoi Huffington Post -verkkosivustolle, että video on todennäköisesti aito.

– En usko tömän olevan väärennös. Toistaiseksi uskon videon olevan aito, Marc Dantonio kertoi.

Marc Dantonio ei kuitekaan usko, että kyseessä olisi välttämättä avaruusolentojen rakentama lentoalus. Hän pitää todennäköisempänä, että videoilla nähtävissä ilmiöissä on kyse tippuvasta meteoriitista tai tulivuoren taakse lentävästä tavanomaisesta lentokoneesta.