Matkustajan korvista alkoi vuotaa verta – syyttää lentäjää ylinopeudesta

Ohhoh! · Stara.fi

Lentomatkailussa tapahtuu verrattain usein tilanteita, jotka muistuttavat lähinnä aprillipiloja. Nyt eräs AirAsia-lentoyhtiön matkustajana ollut nainen on esittänyt poikkeuksellisen syytöksen lentoyhtiölle. Hän syyttää nimittäin lentäjää ylinopeudesta.

Kiinan Guangzhousta Malesian Kuala Lumpuriin matkalla olleen 59-vuotiaan malesialaisen naisen korvat menivät lukkoon lennolla ja niihin kohdistui suurta kipua. Kipu kesti kotiin saakka ja siellä korvista alkoi lisäksi vuotaa verta. Nainen menetti samalla 95 prosenttia oikean korvan kuulostaan.

Nyt nainen on ilmoittanut vammautumisensa syyksi sen, että myöhässä lähtenyt lentokone lensi ylinopeutta saadakseen kiinni aikataulun, Guang Ming Daily uutisoi. Vauhdin takia lentokoneen paineistus olisi naisen muuttunut siten, että se aiheutti vakavan korvaongelman. Naisen saaman lääkärinlausunnon perusteella kuulo-ongelmat joutuvat juuri paineen muutoksista. Nainen ei kuitenkaan perustellut mitä tekemistä lentokoneen nopeudella on matkustamon paineistuksen kanssa.