Jättiläishyttyset terrorisoivat Floridaa: ”Pisto tuntuu puukon iskulta!”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suomen kesän yksi ehdottomasti suurimmista valituksen aiheista on perinteisesti hyttyset. Nyt Suomen inisijät kalpenevat toden teolla Yhdysvalloissa sankoin joukoin leviävien jättiläismoskiittojen rinnalla. Floridassa häiriköivät hyönteiset ovat jopa 20 kertaa tavallista suurempia.

Kyseessä oleva moskiittolaji on tunnetusti erittäin agressiivinen, Daily Mail -lehti kertoo. Jättimoskiitot voivat olla jopa pienen kolikon kokoisia, ja niiden odotetaan valtaavan Floridan vielä tämän vuoden aikana. Tutkijoiden mukaan hyönteisten runsaslukuisuus ja valtava koko johtuu trooppisesta Debbie-myrskystä.

Kyseiset moskiitot ovat 20 kertaa tavallisen moskiiton kokoisia ja niiden purema on erityisen kivulias. Indian River County -suistoalueen moskiittovastaava Doug Carlsonin mukaan jättimoskiiton purema voi tuntua siltä, kuin ”pieni lintu olisi laskeutunut päällesi”, WPTV uutisoi. Harmillisen kivuliaista puremistaan huolimatta moskiittojen ei uskota kantavan vaarallisia viruksia.