Uskomaton näky rannalla – kuva ei meduusoita pelkääville

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Meduusoita voi kohdata useillakin maapallon merialueilla. Nyt Isossa-Britanniassa ollaan törmätty lievästi sanottuna ”useampaankin” meduusaan. Eräs Reddit-käyttäjä nimittäin julkaisi valokuvan meduusojen valtaamasta rannasta.

Kuva: Reddit
Kuva: Reddit

Hämmästyttävän valokuvan ottanut Matthew McArthur kertoi The Huffington Post -lehdelle, kuinka meduusat olivat huuhtoutuneet Crosby Beachille. Valokuvassa nähdään, kuinka pitkä ranta on aivan täynnä pieniä mereneläviä. Tähän mennessä tiedemiehet eivät ole osanneet selittää, mistä erikoinen meduusainvaasio oikein johtuu.

Kuva: Reddit
Kuva: Reddit

Osa tiedemiehistä on sitä mieltä, että erikoisen ilmiön takana on riistokalastus ja ilmastonmuutos. Osa taas selittää tilanteen sillä, että meduusoiden kannat saattavat kasvaa ja vähentyä huomattavasti 20 vuoden sykleissä. Tällä kertaa kyseessä olisi siis syklin huomattava lisääntymisvaihe.