Jannika B opettajansa kommentista: ”Sen jälkeen en uskaltanut nauttia laulamisesta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Huippusuosioon viimeksi kuluneen vuoden aikana noussut laulaja Jannika B on esimerkki siitä mitä ihminen voi saada aikaiseksi, kun hän itse uskoo omaan tekemiseensä. Jannika otti nimittäin uransa omiin käsiin ja lähti tekemään musiikkia omakustanteena.

Jannikan ensimmäinen albumi Kaikki rohkeus on menestynyt upeasti, ja siltä onkin lohkaistu jo useita radiohittejä. Stara tapasi Jannikan kiireisen keikkakiertueen lomassa. Hän kertoi haastattelussa muun muassa kuinka opettajan varomaton kommentti koulussa vaikutti hänen elämäänsä ja laulamiseensa.

– Opettaja purskahti nauruun kesken kokeen ja sanoi, että mä kuulostan kiinalaiselta. Hän oli hyvä opettaja, mutta se lausahdus jäi nakerteleman sisälle, Jannika B kertoi.

– Sen ikäinen etsii omaa identiteettiään ja tietää, että kohta pitää mennä yläasteelle ja kohdata uudet kuviot. Mä en uskaltanut sen jälkeen nauttia laulamisesta, ja asia jäi kammoksi oman epävarmuuden takia.

Tulevan laulajan balettitanssijan ura tyssäsi Helsingin Oopperassa yläasteen yhdeksännellä luokalla ammattilaisraadin tuomioon, jonka mukaan Jannikalla oli liian lihaksikkaat reidet ammattiuraa ajatellen. Opiskeluvuosien aikana poppari omaksui periaatteita ja käytännön osaamista, joita hän hyödyntää tällä hetkellä omassa yrittäjyydessään. Jannikalle yrittäminen on kiinni elämänasenteesta.

– Kävin juuri luennoimassa Kokkolassa kuudellesadalle oppilaalle yrittäjyydestä. 85 prosenttia siitä, mitä teen on liiketoiminnan pyörittämistä. Mulla on alaisia, jotka ovat muun muassa mun bändi. Mulla on levymerkki, jonka kautta mä toimin.

– Kirjanpito, laskujen maksut ja muu on sitä varten, että saan tehdä sitä, mitä eniten haluan. Laulaminen on pieni osa kokonaisuutta. Se 15 prosenttia kuitenkin antaa enemmän kuin ottaa, siksi paperityötä jaksaa tehdä. Yrittäjyyteen ei välttämättä vaadita edes mitään koulutusta. Jos ei ole uskallusta lähteä ottamaan riskiä, ja jos ei usko omaan toimintaansa, niin mitkään teoreettiset opinnot ei auta sua siinä. Se on vaan fakta, Jannika kertoi Staralle.

Lue Jannikan koko haastattelu Stara-kaupunkilehdestä.