Emeli Sande sai odottamattoman tunnustuksen yliopistoltaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Monilla arvostetuilla palkinnoilla palkittu skotlantilainen Emeli Sande on parin vuoden aikana noussut huomattavaan suosioon ympäri maailmaa. Muun muassa Heaven ja Next to Me -kappaleista tunnettu laulajatar on nyt jälleen palkittu menestyksestään musiikin parissa.

Emeli Sandelle on nimittäin myönnetty kunniakirja hänen saavutuksistaan musiikin saralla, The Sun uutisoi. Yllättäen tämän kunnian myönsi Glasgow’n yliopisto, jossa laulajatar opiskeli neurotieteitä vuodesta 2006 vuoteen 2009. Neitokainen jätti kuitenkin tutkintonsa kesken, eikä hän siis koskaan ole valmistunut lääkäriksi.

Kunniakirjan taustalla on lääkärin ansioiden sijaan Sanden laaja menestys musiikkirintamalla. Brittilaulattarella on muun muassa ollut kolme listaykköstä ja hänet nähtiin esiintymässä viime kesän olympialaisten aloitus- ja päätösseremonioissa. Neitokaisen debyyttialbumi Our Version of Events komeili taannoin Ison-Britannian albumilistojen kärkisijoilla huimat 63 viikkoa, rikkoen samalla The Beatles -yhtyeen edellisen ennätyksen.

Laulajattarella pyyhkii tällä hetkellä musiikkimaailmassa erittäin hyvin. Emeli Sande sai äskettäin kunnian esiintyä BRIT Awards -gaalassa Lontoossa. Neitokainen oli itsekin ehdolla kyseisessä musiikkigaalassa kolmessa kategoriassa.