Ruotsi kielsi seksin harrastamisen eläinten kanssa

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Ruotsissa on tähän asti ehkä hieman yllättäen ollut joitakin muita maita löyhempi lainsäädäntö koskien seksin harrastamista eläinten kanssa. Ensi vuodesta lähtien tähän on kuitenkin tulossa muutos.

Ministeri Eskil Erlandsson kertoo tuoreessa lausunnossa, kuinka uusi laki kieltää kaikenlaisen seksuaalisen kanssakäymisen eläinten kanssa. Tähän mennessä eläimiin sekaantuminen on ollut laitonta vain niissä tapauksissa, joissa on voitu osoittaa eläimen kärsineen aktista, AFP uutisoi. Tammikuusta lähtien maassa ei kuitenkaan enää saa harrastaa seksiä eläinten kanssa.

Lain rikkomisesta voi seurata sakkorangaistus tai enintään kahden vuoden mittainen vankeusrangaistus. Maan eläinlääkäriliitto on erittäin kiitollinen uudesta laista. Tällä hetkellä laki ei vielä ole voimassa, mutta sen uskotaan menevän lähiaikoina läpi maan parlamentissa suuren kannatuksen siivittämänä.

– On erittäin tärkeää, että yhteiskunta tekee selvän kannanoton siitä, että eläinten käyttäminen sillä tavoin on väärin, maan eläinlääkäriliiton edustaja Johan Beck-Friis selittää AFP:lle.