Mullistava matkalaukku kehitteillä – osaa matkustaa yksinään

Digi Matkailu · Stara.fi

Lähinnä lentokoneistaan tuttu Airbus kehittää parhaillaan uudenlaista matkalaukkua, jota matkustajien ei tarvitse raahata mukanaan lentomatkallaan. Älymatkalaukun ja palvelujen yhdistelmä mahdollistaa matkalaukun noutamisen ja toimituksen määränpäähän.

Älymatkalaukkuratkaisu esitellään huomenna Pariisin ilmailumessuilla. Älylaukussa on radio, ohjelmisto ja näyttö. Matkustaja voi ilmoittaa laukulleen lentotiedot älypuhelimellaan. Lentoyhtiö luo viivakoodin, joka yhdistää laukun matkustajaan, ja sitä käytetään laukun lähtöselvityksessä ja toimittamisessa määränpäähän.

Jokaiselle lennolle luodaan myös toinen viivakoodi, joka sisältää tiedot matkalaukun painosta ja omistajasta sekä lentotiedot. Näiden tietojen avulla matkalaukku voi matkustaa yksinään, ilman omistajaansa aina määränpäähän saakka. Laukku löytää perille, vaikka lennot muuttuisivat ja peruuntuisivat tai matkustaja ei ehdi jatkolennolle.

Älylaukku pystyy kertomaan omistajalleen ja lentoyhtiölle sijaintinsa. Se myös seuraa avataanko laukku matkan aikana ja kertoo omistajalle, missä ja milloin tämä tapahtui. Matkustajien mukana kulkevat vain kevyet käsimatkatavarat, eikä lähtöselvityksessä tai matkatavarahihnalla tarvitse enää odotella matkalaukkujen kanssa. Älylaukku säästää matkalaukkujen käsittelykuluja ja vähentää kadonneisiin matkatavaroihin liittyviä kuluja.