Läskilisää veloittava lentoyhtiö tarjoaa lihaville extraa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkailualalla on jo pitkään väläytelty lentolippujen hintoja nostavan niin sanotun läskilisän käyttöönottoa. Uutisoimme muutama kuukausi sitten, kuinka Samoa Air -lentoyhtiö toteutti suunnitelman ensimmäisenä ja alkoi veloittaa lentolippujen hintoja matkustajan painon mukaan.

Nyt lihavat saavat myös rahoilleen vastinetta, sillä heidät sijoitetaan koneen XL-osastolle suurempiin istuimiin. Lentoyhtiö on ottanut käyttöön niin sanotun XL-luokan matkustajille, jotka painavat yli 127 kiloa.

Daily Mailin mukaan suurikokoisille ihmisille tarjotaan erikoisluokassa lisätilaa yhteensä peräti 35 senttimetrin verran, mikä on suhteellisen suuri määrä yleensä ahtaissa lentokoneistuimissa.

Kyseessä oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka otti käyttöönsä niin sanotun läskilisä lentolippuihinsa. Samoa Air veloittaa ylimääräisistä kiloista 1,00 – 4,16 dollaria, eli 0,80 – 3,24 euroa. Painoon lasketaan sekä matkustaja että laukut.