Uusi tutkimustieto laihduttamisesta – odottamaton seuraus!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ylipaino on yksi maailman suurimmista terveysongelmista, ja Yhdysvaltojen ohella siitä kärsitään paljon myös Pohjoismaissa. Maailman terveysjärjestö WHO:n arvion mukaan maailmassa on jo yli miljardi ylipainoista, joista 300 miljoonaa on kliinisesti lihavia.

Painonpudottamisen konsteja keksitään jatkuvasti, mutta yksi varmimmista keinoista laihduttamiseen on se, että yksinkertaisesti kuluttaa enemmän kuin syö tai juo. Nyt laihduttamisella todetaan olevan myös muita hyötyjä, sillä tuore ruotsalaistutkimus osoittaa, että painoansa pudottavat keski-iän ylittäneet naiset saavat kilojen karsiutuessa paremman muistikapasiteetin.

Lääketieteen tohtori Andreas Pettersson teetti tutkimuksen 20 ylipainoisella naisella, joiden keksi-ikä oli asiasta uutisoineen Telegraph-lehden mukaan 61 vuotta. Naiset laihduttivat onnistunein tuloksin kuusi kuukautta. Heidän muistinsa testattiin ennen ja jälkeen dieetin, ja vertailussa selvisi, että he muistivat laihduttamisen jälkeen paremmin asioita.