Riippuliidin törmäsi varjoliitimeen – raju onnettomuus videolle

Ohhoh! · Stara.fi

Varjoliito on näyttävä ilmailulaji, jossa lentäjä on kaikista ilmailun muodoista lähimpänä todellista lentämistä. Varjoliitäjä käyttää ilmassa pysymiseen ja siellä nousemiseen termiikkejä, eli nousevia ilmavirtauksia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Lajissa tapahtuu suhteellisen vähän onnettomuuksia. Nyt kuitenkin eräs ikävä tapaus on tallentunut videolle. Varjoliitäjän kypärään kiinnitetty GoPro-kamera kuvasi sattumalta, kun edessä termiikissä vauhdilla noussut varjoliitäjä saa yllättäen päälleen riippuliitäjän.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jostain täysin selittämättömästä syystä riippuliitäjä ei lainkaan havainnoi mitä hänen edessään tapahtuu, ja siksi riippuliitäjä törmää täydellä vauhdilla varjoliitimen punoksiin. Isku oli niin kova, että molemmat liitäjät lähtevät välittömästi putoamaan maahan suurella nopeudella. Kaikeksi onneksi toinen liitäjistä kykeni heittämään pelastusvarjon, joka pehmensi iskua maahan. Videon tietojen perusteella molemmat selvisivät ilman vakavia vammoja.