Jay-Z julkaisee levyn Samsungin käyttäjille – etuajassa ja ilmaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hiphopin toimitusjohtajaksi itseään tituleeraava Jay-Z julkaisee heinäkuussa uuden Magna Carta Holy Grail -nimeä kantavan albumin. Nyt mies on päättänyt panna Samsungin käyttäjät etusijalle uuden levynsä suhteen.

Galaxy-puhelimien käyttäjät saavat nimittäin ladata albumin ennakkoon jo tällä viikolla – ja vieläpä ilmaiseksi. Miljoona Samsung Galaxy-puhelinmallien omistajaa saa etuoikeuden ladata maailmankuulun hip-hop -legendan albumin ilmaiseksi ennen levyn virallista julkistamista.

Jay-Z perustelee tempaustaan levyn verkkosivuilla sillä, että tekijänoikeuksiin liittyvät säännöt täytyisi kirjoittaa muutenkin uudestaan. Todellisuudessa taustalla lienee kuitenkin rahakas sopimus levy-yhtiön ja matkapuhelinyhtiön välillä.

Jay-Z, oikealta nimeltään Shawn Corey Carter, on yksi maailman menestyneimmistä hip-hop-artisteista. Hänen tiedetään tienanneen viime vuonna huimat 450 miljoonaa dollaria. Mies on myynyt yli 50 miljoonaa albumia kansainvälisesti. Jay-Z meni naimisiin poppari Beyonce Knowlesin kanssa vuonna 2008.