Mies varasti leluja 2 miljoonalla: ”Saaliilla voisi täyttää lelukaupan”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Rikollisten kohdalla on välillä vaikea ymmärtää, miksi he sortuvat tekoihinsa. Nyt tällaisia tapauksia on jälleen yksi lisää. Otsikoihin on nimittäin noussut eräs amerikkalaismies, joka on vuosien varrella onnistunut varastamaan lasten leluja yli kahden miljoonan dollarin edestä.

Miestä syytetään massiivisesta varkausryppäästä, joka kohdistui Toys’R’Us -lelukauppoihin. Orlando Sentinel -lehti uutisoi, kuinka kaikki sai alkunsa vuoden 2012 loppupuolella. Floridalainen Toys ’R’ Us -liike huomasi, kuinka heiltä on varastettu 16 pakettia Harry Potter -teemaisia Lego-paketteja.

Tarkan tutkimustyön avulla liike onnistui jäljittämään epäillyn varkaan bonuskortin käyttämisen ansiosta. Paljastui, että mies rikoskumppaneineen vieraili 139 Toys’R’Us -liikkeessä 27 eri osavaltiossa. Mies oli myös myynyt omaisuutta netin välityksellä 910.000 dollarilla. Yhteensä rikollinen oli onnistunut anastamaan leluja kahden miljoonan dollarin edestä.

Poliisien pidättämä leluvaras myönsi ylpeänä varastaneensa niin paljon leluja, että niillä voisi täyttää kokonaisen Toys’R’Us -kaupan. Miehen mukaan hän on harjoitellut varastamista kymmenen vuoden ajan. Lelujen myymisellä tienaamansa rahat rikollinen aikoi käyttää matkailuun, sillä hän oli varannut reissuja Alaskaan, Kiinaan ja Venäjälle. Äitinsä kanssa kotona asunut mies odottaa tällä hetkellä oikeuskäsittelyään vankilassa.