Mummo zumbaa täysillä – upea video pelastaa huonoimmankin päivän

Nettivideot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suurta suosiota ympäri maailmaa niittänyt latinalaistansseihin perustuva Zumba villitsee mukaansa niin vanhoja kuin nuoriakin tanssijoita. Nyt nettihitiksi on noussut aiemmin keväällä YouTubeen ladattu video, jossa näytetään iäkkään naisen mahtava zumbaamistyyli.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Siniseen mekkoon ja villatakkiin pukeutunut harmaahapsi osallistuu Zumba-tunnille ilmeisesti vanhustentalossa. Hän tekee Zumba-liikkeitä suurella antaumuksella ja vaikka nainen on selkeästi videolla näkyvistä ihmisistä iäkkäin, jytäilee hän täydestä sydämestä nauttien.

Wikipedian mukaan Zumba perustuu erilaisiin tanssimuotoihin, joita ovat muun muassa salsa, hiphop, rumba, mambo ja flamenco. Liikkeet tehdään koko vartalon voimin. Zumban ovat kehitttäneet kolumbialaiset Alberto Perez, Alberto Aghion ja Alberto Perlman.