Pojaksi syntynyt tyttö saakin käyttää tyttöjen vessaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme keväällä kuusivuotiaasta coloradolaisesta Coy Mathista, joka syntyi pojaksi, mutta elää kuten tyttölapset. Hänen vanhempansa haastoivat Coyn koulun oikeuteen, koska tämä ei saanut käyttää tyttöjen vessaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Coy Mathiksen tapaus oli ensimmäinen laatuaan Coloradon oikeuslaitoksen historiassa. Coyn äidin mukaan hänen poikansa transukupuolisuus paljastui 1,5 vuoden ikäisenä. Vanhemmat vetosivat oikeusjutussa lasten perusoikeuksiin. He voittivat oikeusjutun ja Coy saa nykyisin käyttää tyttöjen vessaa koulussaan, Associated Press uutisoi.

Lapsi näyttää ja käyttäytyy kuten kaikki muutkin tytöt. Coy hyväksyttiin myös koulussa tyttönä, kunnes koulu päätti evätä lapsen tyttöjen vessaan pääsyn. Tapaus on herättänyt paljon keskustelua, ja osa jopa moittii hänen vanhempia liian löyhästä kasvatuksesta, sillä kuusivuotias ei kaikkien mielestä osaa vielä määrittää sukupuoltaan näin tarkasti.