Maailman onnellisimmat ihmiset – täällä he asuvat!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hyvinvointivaltioiden paremmuusjärjestyksestä julkaistaan aika ajoin erilaisia listauksia. Esimerkiksi koulutusjärjestelmien paremmuutta vertaillaan tasaisin väliajoin. Nyt Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on listannut maat, joissa asuvat maailman onnellisimmat ihmiset.

Listan ensimmäisen sijan vei Australia. Toiselle sijalle kipusi naapurimaamme Ruotsi. Kyselyn perusteella laadittuun listaan vaikuttivat työelämän tasapaino, yhteisöllisyys ja se, kuinka tyydyttäväksi elämä kyseisessä maassa koetaan.

Maailman kolmanneksi onnellisimmat ihmiset asuvat Kanadassa. Pohjoismaat edustivat listalla näyttävästi, sillä Ruotsin lisäksi viiden parhaan joukkoon ylsi Norja neljännellä sijallaan. Viidenneksi sijoittui Sveitsi.

Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuivat kuudennesta sijasta alaspäin Yhdysvallat, Tanska, Alankomaat, Islanti ja Iso-Britannia. Huonointen 30 maan listauksessa pärjäsivät Turkki, Meksiko ja Chile. Viime vuonna Suomikin sai nimensä onnellisimpien maiden joukkoon, kun Yhdistyneet kansakunnat listasi maamme Tanskan, Norjan ja Islannin kanssa yhdeksi maailman onnellisimmista valtioista.