Stara Sydney

Matkailu Viihdeuutiset

Vielä ehdit varata matkan! Täältä löydät parhaat uudenvuodenbileet

Suomessa vuoden vaihtumista juhlitaan perinteisesti raketteja ampumalla, tinaa valamalla ja lupauksia tekemällä. Juhlintaan kuuluu kuplajuoman nauttiminen ja pikkusuolaisten maisteleminen. Mikäli tänä vuonna haluaa viettää uudenvuodenaattoa ulkomailla, kannattaa reissu varata viimeistään nyt.

Matkailulehti Condé Nast Traveler on koonnut Facebookiin videon, jolla esitellään eri maiden ja kaupunkien näyttäviä uudenvuodenjuhlia. Isossa maailmassa vuoden vaihtumista juhlitaan todella upeasti ja runsain rakettimäärin. Alle minuutin pituiseen videoon on koottu tuhti paketti kaupunkeja maailman eri kolkista.

Mikäli haluaa pysytellä Euroopassa, kannattaa uutta vuotta ottaa vastaan Lontoossa, Pariisissa tai Edinburghissa. Sitäkin hulppeampia juhlia tarjoilevat Australian Sydney, Brasilian Rio de Janeiro ja Kanadan puolella sijaitseva Niagaran putouksille omistettu puistokompleksi. Ei sovi unohtaa legendaarisista pippaloistaan tunnettua New York Cityn Times Squarea. Ennakkoluulottomat juhlijat uskaltautuvat matkustamaan Hongkongiin, Moskovaan tai Bahamalle.

These cities celebrate New Year's Eve better than anyone else in the world.

Publié par Condé Nast Traveler sur jeudi 15 décembre 2016

Viihdeuutiset

Maailmanlopun näky kuvattiin Australiassa: ”Pilvitsunami iskeytyi rantaan”

Australian Sydneytä koetteli perjantaina 6. marraskuuta raju myrsky, joka toi kaupunkiin tullessaan ukkosta, salamoita ja raekuuroja. Yhtäkkinen rajuilma saapui kaupunkiin iltapäivästä paikallista aikaa. Myrskyn nousu taltioitiin kuviin ja videoihin lukuisten paikallisten ja turistien toimesta Bondi Beachilla.

Instagramissa ja Twitterissä jaetuista otoksista näkyy, kuinka jättiläismäinen myrskyseinämä lähestyy uhkaavasti rannikkoa mereltä päin. Paikalliset ovatkin ehtineet nimetä näyn sosiaalisessa mediassa ”pilvitsunamiksi”.

Viihdeuutiset

13 syytä miksi sinkkuna kannattaa matkustella

Monet pariskunnat viettävät lomiaan matkalaukkujen kanssa maailmaa tarkastellen. Vaarana on kuitenkin jatkuva kinastelu ja vääntö siitä, mitä matkan aikana tehdään. Sinkkuihmiset saattavat vältellä yksin matkustelemista ja ottavat reissuun mukaan kavereita. Yksin matkustamisessa on kuitenkin lukematon määrä hyviä puolia.

Sinkkumatkaajan ei tarvitse koskaan kysyä päivän suunnitelmille toisen osapuolen mielipidettä. He voivat nukkua niin pitkään kuin huvittaa tai herätä vaikka jo aamuyöllä tarkastelemaan turistikaupungin hiljaisia katuja. Sinkut voivat vaihtaa suunnitelmiaan lennossa ja hypätä spontaaneihin seikkailuihin.

Yksin matkaavan ihmisen on myös helpompi tutustua paikallisiin, kun vieressä ei ole ketään kenen kanssa voisi kommunikoida omalla kielellä tai tuttuun sävyyn. Etenkin sinkkunaisille avautuu helposti mahdollisuuksia reissussa, kun kosmopoliittineitokaset nähdään kiehtovina ja kiinnostavina, mutta samalla heitä autetaan herkästi. Yksi ihminen on myös helpompi kutsua illan viettoon paikallisten pariin kuin useampi ulkomaalainen.

Samalla kun sinkut katselevat uutta maailmaa reissun päällä, voivat he oppia hyvin paljon asioita itsestään. On eri asia suorittaa kotoisa kauppareissu lähi-Siwassa kuin argentiinalaisella markkinapaikalla. Lentokoneen, junan tai bussin ikkunasta katsellessa voi nähdä enemmän kuin pelkän ohikiitävän maiseman – omat ajatukset tulevat entistäkin tutummiksi.

Maailmalla reppunsa kanssa reissanneet ihmiset mielletään yleensä henkisesti vahvoiksi tyypeiksi. Heidän olemuksensa ei ole epävarma oikeastaan milloinkaan. Sinkkuna lomaileminen, vaeltaminen tai reissaaminen on avartavaa ja itsetuntoa vahvistavaa. Koska hotellit tulevat yksin kulkevalle kalliiksi, kannattaa itsekseen matkustavan majoittua esimerkiksi hostelleissa tai paikallisten sohvilla. Tällöin tutustuu helposti uusiin ihmisiin, eikä sitä tiedä onko reissunainen tai -mies enää niin sinkku kotiin palattuaan. Seksielämä voi nimittäin helposti olla sinkkumatkalla huomattavasti aktiivisempi kuin kotimaassa ilman, että kenenkään tarvitsisi asiasta edes tietää, Huffington Post vinkkaa.

Viihdeuutiset

Maailman paras duuni tarjolla? Katso esittelyvideo unelmatyöstä

Miltäpä kuulostaisi työ, jossa saisi matkustaa maailman eksoottisimpiin kohteisiin, tutustua paikalliseen kulttuuriin, ottaa kohteessa hemmotteluhoitoja ja vieläpä kertoa tästä kaikille julkisesti sosiaalisen median kautta? Palkka tästä kaikesta on 100.000 dollaria.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jauntaroo-niminen matkailualan yritys etsii nyt palkkalistoilleen ihmistä, joka on valmis pakkaamaan reppunsa ja lähtemään maailmalle. Voittaja valitaan yritykseen lähetettyjen videoiden perusteella ja hakuaikaa tehtävään on 15. syyskuuta saakka.

Yhtiö kutsuu avoinna olevaa mahdollisuuttaan maailman parhaimmaksi työpaikaksi. Jauntaroon mainosvideo kertoo hyvin, mistä kampanjassa on kyse. Unelmien ammattinimike on Chief World Explorer ja matkustelun ohessa on tarkoitus tehdä hyväntekeväisyystyötä Jauntaroon nimissä.

Digi Matkailu

Hotelli erikoistui Instagram-asiakkaisiin – 10 000 seuraajalla ilmainen yöpyminen

Maailman suosituimpiin sosiaalisiin medioihin lukeutuva Instagram on pullollaan valokuvia ruoka-annoksista, maisemista ja hotellihuoneista. Nyt Australian Sydneyssä sijaitseva The 1888 Hotel -hotelli on päättänyt erikoistua Instagram-asiakkaisiin.

Kuva: Instagram
Kuva: Instagram

Sydneyn Pyrmontin alueella merenrannassa sijaitseva hotelli on pyrkinyt sisustamaan koko hotellin ja huoneet siten, että ne palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla sekä hotellia että itseään kuvaavia asiakkaita.

Hotellihuoneessa on useita paikkoja, joihin kännykän saa kätevästi omakuvia varten, ja hotellin aulatiloissa esitellään reaaliaikaisesti hashtagien perusteella hotelliin liittyviä kuvia. Ehkä erikoisimmaksi hotellin tekee kuitenkin se, että se lupaa antaa ilmaisen yöpymisen henkilöille, joilla on yli 10.000 seuraajaa Instagramissa. Saman lahjan saa kuukausittain parhaan Instagram-kuvan ottanut.