Euroopan suosituimmat nähtävyydet kiinni – työntekijät lakkoilevat

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikäli suunnittelet parhaillaan matkaa Pariisiin tai Roomaan, kannattaa varmistaa etukäteen ovatko kaupunkien suosituimmat nähtävyydet avoinna. Eurooppassa nimittäin lakkoillaan laajasti, ja tämä on vaikuttanut myös turistinähtävyyksien aukioloihin.

Eiffel-torni oli alkuviikosta kiinni, koska sen työntekijät ovat lopen kyllästyneitä työoloihinsa. Tornia nimittäin remontoidaan parhaillaan, ja ylivenyneet kunnostustyöt ovat ajaneet turistirysän ahtaaksi. Työntekijät eivät pysty enää kontrolloimaan valtavia ihmismassoja tai jonoja.

Torni luvattiin avata turisteille jälleen keskiviikkona, mutta ainakin torstaina se oli vielä kiinni. Eiffel-torniin kiipeää arviolta seitsemän miljoonaa turistia joka vuosi. Nähtävyyden jonot ovat yleensä pitkiä ja kestävät tunteja. Daily Mailin mukaan torni on yleensä suljettu vain traagisten tapaturmien johdosta, sillä jotkut yrittävät tehdä itsemurhan tornista hyppäämällä.

Myös toinen perieurooppalainen nähtävyys, Roomassa sijaitseva Colosseum, on sulkenut ovensa lakon takia. Työntekijät haluavat mielenilmauksellaan parempia työoloja ja parempaa palkanmaksua. Colosseumin työntekijöiden liiton järjestämä ulosmarssi saattaa ulottua myös muihin kaupungin nähtävyyksiin, museoihin ja gallerioihin.