Raju video leviää Facebookissa: Uhkailiko Hämeenlinnan poliisi autoilijaa hakkaamisella?

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Kännykkäkameroiden aikakaudella erityisesti Yhdysvalloissa on paljastunut sadoittain poliisien tekemiä ylilyöntejä ja jopa rikoksia, kun viranomaisten tekemisistä on saatu todistusaineistoksi videoita. Ennen videoita laittomuuksia oli lähes mahdoton todistaa.

Parhaillaan Facebookissa leviää suomalainen kännykkävideo, jossa on kuvattu autossa käyty kahden miehen välinen keskustelu. Keskustelun sisällöstä päätellen toinen miehistä on poliisi ja toinen poliisin pysäyttämän ajoneuvon kuljettaja. Videon sisältö on yllättävä, sillä siinä poliisiksi oletettu henkilö uhkailee kuljettajaa vakavasti.

– Voin kertoa, että kun tästä kyseisestä asiasta keskusteltiin tuolla meillä niin kuin pienen työporukan kesken, niin siellä on oikeasti aika monta sellaista kaveria… Mä onneksi jääväsin itseni tässä kohtaa. Monta sellaista kaveria, jotka pysäyttää sut yöllä, niin vittu ne hakkaa sut, eikä kukaan ole näkemässä.

Kuljettaja tiedustelee tässä vaiheessa poliisiksi oletetulta, että olisiko nyt oikea hetki nostaa syyte laittomasta uhkauksesta. Vastaus on varsin hämmentävä.

– Kukaan ei ole kuullut edelleenkään mitään. Mitä luulet, kumpaa ne uskoo jos sä meinaat tässä kohtaa nostaa syytteen?

Videon kohdalla tulee huomata, että sen aitoudesta ei voida tässä vaiheessa olla varmoja. Tapauksesta lienee kuitenkin syytä käynnistää poliisin esitutkinta, jossa videon mahdollinen aitous ja siinä mukana olevien miesten henkilöllisyys selvitetään mahdollisia jatkotoimia varten.