Netti poikki pariltatuhannelta – syylliseksi paljastui majava

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nykypäivänä internetillä on erittäin suuri rooli ihmisten arkielämässä. Niinpä lyhyimmätkin katkokset sen käytössä voivat tuntua ahdistavilta. New Mexicossa Yhdysvalloissa ollaan nyt koettu internet- ja puhelinkatkos, jonka syy on hieman tavallista erikoisempi.

Viranomaiset ovat nimittäin kertoneet, kuinka kaapelia pureskellut majava on syypää alueen ongelmiin. Katkon aikana 1.800 paikallista asukasta ei päässyt internetiin 20 tunnin aikana. Vielä ei ole selvää, kuinka monen asukkaan puhelinyhteydet temppuilivat katkoksen johdosta, AP-uutistoimisto kertoo.

Majavan aiheuttamat vahingot paljastuivat, kun työmiehet saapuivat paikalle tarkastelemaan kaapelin kuntoa. Eläin oli onnistunut pureskelemaan kaapelin kokonaan poikki. Taosin maakunnassa sijaitseva kaapeli tarjoaa langattoman yhteyden monille alueen asiakkaille.