Ankka pelastettiin – sai 3D-tulostimella tehdyn räpylän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

3D-tulostinta käytetään laajalti jo lääketieteen ja taiteen parissa, lisäksi tekniikasta ovat innostuneet esimerkiksi kotikutoisten aseiden valmistajat sekä arkkitehdit ja talonrakentajat. Nyt eräs ankka on saanut itselleen tulostimella tehdyn tekojalan.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Buttercup-niminen ankka syntyi maailmaan jalkaongelmien kanssa, sillä ankalta puuttui kokonaan räpylä toisesta jalasta. Buttercupin omistaja päätti kuitenkin auttaa vaakkua ja teki linnulle 3D-tulostimella uuden räpylän ankan arkea helpottaakseen. Buttercup omaksui uuden koipensa hyvin ja tepasteli sen asentamisen jälkeen kovaäänisesti vaakkuen omistajansa pihamaalla.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

3D-tulostiminen avulla luodaan virtuaalisia malleja fyysisiksi esineiksi erilaisista materiaaleista. Kolmiulotteinen tulostaminen on jo pitkään ollut arkipäivää ja internetissä on ladattavissa ilmaiseksi erilaisten esineiden tulostusohjeita ja valmiita koodeja. 3D-tulostimen saa ostettua kotiin alle tuhannella eurolla.