Uskomaton näky! Bambusta rakennettu tee-se-itse -juna kuvattiin Kambodzassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Kambodzan kuningaskunta on köyhä valtio, jonka väestö saa elantonsa pääosin maataloudesta. Maan rautatielinjat ja osa tieverkostosta ovat huonossa kunnossa, mutta erään kylän asukkaat ovat keksineet oman tavan hyödyntää rautateitä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Battambangin alueella elävät kyläläiset ovat nimittäin rakentaneet bambusta oman junan, joka kulkee huimaa vauhtia vanhoja rautateitä pitkin. Kotikutoinen veturi rakennetaan kahdesta rengasakselista ja bambualustasta, johon on kiinnitetty moottori.

Videon on YouTubeen kuvannut capitianarmstrong-nimimerkki, ja junamatka oli osa miehen ja hänen tyttöystävänsä ulkomaan reissua. Viime aikojen kehityksestä huolimatta Kambodzan talous kärsii yhä vuosikymmenien sisällissodasta ja levottomuuksista.