Awwww, kirahvipienokainen otti ensiaskeleensa – ihastuttava video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirahveja kutsuttiin Suomessa vielä 50-luvulla sirahveiksi ilmeisesti sanan englanninkielisen lausumistavan mukaan. Eläin tunnetaan korkeasta kaulastaan sekä pitkistä ja hoikista jaloistaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt verkossa on julkaistu video, jolla nähdään kuinka pieni kirahvinpoikanen opettelee kävelemään. Kirahvinpoikanen omaa syntymästään lähtien pitkät jalat, joilla sen on opeteltava kävelemään miltei heti maailmaan saapumisensa jälkeen. Video näyttää, kuinka Illionoisin eläintarhan uusi söpö tulokas haparoi askelissaan sen emon vartioidessa vieressä.

Alkuponnistelujen jälkeen pikkukirahvi pääsee kuin pääsekin pystyyn. Myöhemmin se seuraa emoaan muiden kirahvien kanssa laumassa kulkien. Kirahvit voivat kasvaa jopa 5,5 metriä korkeiksi ja 1.200 kiloisiksi.