Kuopio RockCock 2013 elokuussa – huipputähdet Stara Stagella

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvun huippumuusikot ottavat Kuopion Väinölänniemen haltuunsa, kun elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2. – 3. elokuuta rokataan yhdestoista Kuopio RockCock. Alueohjelmana nähdään lisäksi vauhdikasta surmanajoa koko viikonlopun ajan.

Festivaaleilla esiintyy kaksi 1980-luvulla alkunsa saanutta saksalaisyhtyettä, Helloween ja U.D.O. Kokenutta kaartia edustaa myös tanskalaisyhtye D-A-D sekä yksi Suomen tunnetuimmista muusikoista, Michael Monroe. Perjantaina Kuopiorockin lavalle nousee ruotsalais-tanskalainen Amaranthe. Yhtyeen toinen albumi The Nexus julkaistiin maaliskuussa ja se ponkaisi heti Suomen virallisen listan neljännelle sijalle.

Esiintyjälistaa täydentävät suomalaiset eturivin artistit, kun esimerkiksi vastikään lopettamisestaan ilmoittanut PMMP nousee perjantaina festivaalin Stara-stagelle. Myös helsinkiläinen veljesbändi Von Hertzen Brothers, Cheek, Haloo Helsinki! ja nopeasti suursuosion Suomessa saavuttanut punkyhtye Pää Kii nähdään Väinölänniemellä. Uutena alueohjelmana Kuopiorockissa nähdään Cageriders surmanajoshow.