Rasistisia hyökkäyksiä Big Brotherissa – katsojat tyrmistyneitä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollantilainen Big Brother -realityformaatti on saanut vuosien varrella jättisuosion ympäri maailmaa. Suomessa ohjelmaa ollaan tehty kahdeksan tuotantokauden verran. Nyt Yhdysvalloissa otsikoihin on noussut realitysarjan parhaillaan käynnissä oleva tuotantokausi.

Amerikkalaiset Big Brother -asukkaat ovat kauhistuttaneet katsojia erittäin rasistisilla kommenteillaan. Asukkaat Aaryn Gries, GinaMarie Zimmerman ja Spencer Clawson ovat muiden ohella sävyttäneet keskustelujaan rasistisilla, homofobisilla ja naisvihan täyteisillä kommenteilla, People-lehti kertoo. Tämä ei ole jäänyt katsojilta huomaamatta.

Epäkorrektit keskustelut ovat näkyneet katsojille internetin välityksellä lähetettävässä ympärivuorokautisessa suorassa lähetyksessä. Editoituun Big Brother -televisio-ohjelmaan loukkaavia kommentteja ei olla otettu. Rasististen kommenttien seurauksena talossa asuvan mallin Aaryn Griesin mallitoimisto on pudottanut neitokaisen listoiltaan. TMZ uutisoi, kuinka myös GinaMarie Zimms on menettänyt tietämättään työpaikkansa talossa sanottujen loukkauksien seurauksena.

Sarjaa tuottava CBS on kommentoinut tilannetta sanomalla, että televisiokanavan näkemykset eivät vastaa talossa olevien ajattelumaailmoja. Kanava myös muistuttaa julkaisemassaan lausunnossa, että asukkailla ei ole talossa minkäänlaista yksityisyyttä. Kyseessä on Yhdysvaltojen Big Brotherin 15. tuotantokausi.