Roskilde Festival lahjoittaa lapsille miljoonan – Metallica valitsi kohteet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan suurin rockfestivaali Roskilde huipentuu hetken kuluttua, kun Kraftwerk nousee päälavalle. Voittoa tavoittelematon festivaali on vetänyt alueelle huimat 125.000 ihmistä kerralla. Tämä tarkoittaa sekä valtavia lipputuloja että avokätistä hyväntekeväisyyttä.

Tänä vuonna lauantai-illan pääesiintyjä Metallica on saanut kunnian valita kohteet miljoonan dollarin lahjoitussummalle. Neljä kohdetta saa Roskilden festivaalilta kukin 250.000 dollaria. Kaikki rockyhtyeen valitsemat kohteet tekevät työtä apua tarvitsevien lasten kanssa. Järjestöt ovat Børnecancerfonden, Børns Vilkår, Headspace Denmark ja Sind Ungdom.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Metallica nousi Roskilden legendaarisen Orange Stagen lavalle lauantai-illan pääesiintyjänä. Yhtyeen ainoa Euroopan esiintyminen tänä kesänä oli monille hienoinen pettymys, sillä kovasti odotettuja hittikappaleita ei juuri kuultu. Lähes koko keikka koostui hieman tuntemattomammasta materiaalista. Yhtye säästeli hittejään, jotka kuultiin vain muutaman kappaleen hittiputkena keikan lopussa. Yli 100.000 katsojan yleisömeri oli tästä syystä keikan ajan selvästi vaisumpi kuin esimerkiksi edellisen illan Rihannan keikalla.