Ruisrock-lauantai veti 29 000 juhlijaa: ”Tänään ei itketä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruisrockin lauantaipäivä keräsi Turun Ruissaloon kaikkiaan peräti 29.000 festivaalikävijää. Sunnuntain ennakkomyynnin perusteella Ruisrockin kävijätavoite tulee tänä vuonna ylittymään runsaasti.

Kymmenet tuhannet ihmiset nauttivat lauantain festivaalipäivästä kaikkiaan 25 artistin voimin. Lauantain huipensi HIM. Yhtye esiintyy Suomessa tänä kesänä vain kahdesti. Yhtye tarjoili 75-minuuttisessa setissään yleisölle uuden albuminsa antia sekä klassikoitaan, kuten Join Me in Death ja Your Sweet 666.

Lauantai oli myös upeiden kotimaisten naisartistien juhlaa. Anna Puu veti päivän aluksi Lounalavan edustan täyteen yleisöä, minkä jälkeen Kaija Koo nostatti Niittylavalla tuhannet ihmiset yhteislauluun. PMMP otti yleisönsä viimeistä kertaa Ruissalossa. Toimintansa lopettavan yhtyeen keikalla tunnelma oli kuitenkin iloinen, ihmiset pomppivat, taputtivat, hurrasivat ja lauloivat läpi hittikavalkadin.

– Tänään ei itketä, totesi Paula Vesala biisien välissä.