Harvinaisen tyylikäs mielenosoitus Italiassa – mallia Suomeen?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Italiassa on järjestetty poikkeuksellisen näyttävä mielenosoitus, kun sikäläiset rakennustyöläiset halusivat saada äänensä kuuluville. Mielenosoitus ei kuitenkaan ollut erityisen äänekäs, mutta sitäkin tyylikkäämpi.

Rakennustyöläiset toivat sadoittain keltaisia kypäriä Piazza Affarille, jossa ne järjesteltiin tyylikkäiksi ympyröiksi aukion keskellä olevan patsaan ympärille. Entisen pörssitalon edustalle kootut kypärät kuvasivat ”pohjalle vievää pyörrettä”.

Mielenosoituksella kritisoitiin hallituksen liian lepsuja toimia vuosia jatkuneen taantuman korjaamiseksi ja alaan kohdistuvan byrokratian hellittämiseksi. Vuoden 2008 jälkeen Italiassa on kadonnut rakennusalalta 450.000 työpaikkaa, ja tilanne pahenee yhä edelleen.