Näin massiivinen oli USA:n itsenäisyyspäivän ilotulitus

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa juhlittiin 4. heinäkuuta perinteiseen tapaan maan itsenäistymistä näyttävien juhlamenojan kera. Päivään perinteisesti kuuluvat ilotulitukset vaikuttavat mahtipontisuudellaan ja niistä tietysti yksi komein nähdään Valkoisen talon kupeessa, Washington D.C.:ssä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Uutistoimisto RT:n julkaisema verkkovideo kertoo totuuden siitä, että vaikka Yhdysvallat painii parhaillaan monen muun maan tavoin taloudellisessa ahdingossa, on valtiolla varaa panostaa huimia summia itsenäisyyden juhlimiseen. Taivaalle nimittäin lensi kilokaupalla ruutia, ja tästä showsta on vaikea panna paremmaksi.

Yhdysvaltain kongressi hyväksyi Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen 4. heinäkuuta vuonna 1776. Julistuksen myötä Britannian siirtomaat julistautuivat itsenäiseksi valtioksi. Koko maa pukeutuu punasinisiin koristeisiin ja asuihin itsenäisyyspäiväjuhlien ajaksi.