Päivi Räsäsestä miljoonamenetykset kirkolle – torstailta synkkä tilasto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sisäministeri Päivi Räsäsen puheet ovat tulleet kirkolle todella kalliiksi, sillä kirkosta erosi eilisen aikana peräti 950 ihmistä. Monet odottivat joukkopaon loiventuvan tänään, mutta tulos on ollut päinvastainen. Eroakirkosta.fi julkaisi hetki sitten synkän tilaston torstain tilanteesta.

Kuva: Eroakirkosta.fi
Kuva: Eroakirkosta.fi

Kello 19.00 mennessä Eroakirkosta.fi -sivuston kautta oli eronnut torstain aikana jo noin 1.900 ihmistä, eli yli kaksinkertaisesti eilisen verran. Määrän ennustetaan nousevan tänään peräti 2.700 eronneeseen. Verkkopalvelu on julkaissut sivuillaan myös eronneiden perusteluita päätökselleen.

– Seurakunnan toiminta on erinomaista, mutta eroan Päivi Räsäsen julkilausumien vuoksi. Ja olen pahoillani.

– Päivi Räsäsen järkyttävät kommentit, joita hän ministeriyttään väärinkäyttäen laukoo sananvapauteensa vedoten unohtaen täysin vastuunsa.

– Päivi Räsäsen vihapuhe sai mitan täyttymään. En voi kuulua kirkkoon, jonka tehtävänä ei ole ihmisten tasa-arvoisuuden edistäminen, vaan ihmisten jakaminen hyviin ja pahoihin. Keskiajan pitäisi olla jo päättynyt.

Joukkopaon kirkosta aiheutti siis sisäministeri Päivi Räsänen, joka nosti puheessaan Raamatun Suomen lain edelle. Kansanlähetyspäivillä lauantaina puhunut sisäministeri vertasi lisäksi aborttia eläimen teurastamiseen ja homoseksuaalisuutta kipuun. Taannoin niin sanotun homoilta-kohun jälkeen kirkosta erosi Räsäsen takia tuhansia ihmisiä. Keskimäärin kirkosta eroaa Eroakirkosta.fi -sivuston kautta noin 80 ihmistä päivässä.

Vuonna 2012 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet maksoivat kirkollisveroa keskimäärin 302 euroa vuodessa, joten keskiviikon 950 jäsenen menetys maksoi kirkolle 287.000 euroa vuodessa, ja lisäksi torstaille ennustetun 2.700 eronneen mukaan menetys olisi yhteensä 815.000 euroa vuodessa. Kahden päivän aikana eronneista 3.650 ihmisestä aiheutuva menetys olisi yhteensä 1,1 miljoonaa euroa vuodessa.

Kun päivässä eroaa kesäaikaan keskimäärin 80 ihmistä, niin näiden kahden päivän erotus normaaliin eroamiseen olisi ennusteen mukaan 3.490 ihmistä. Toisin sanoen kahdessa päivässä Räsäsen puheiden vaikutus kirkon menetyksiin olisi ollut laskennallisesti 1,05 miljoonaa euroa vuodessa. Monet eronneista ovat kuitenkin harkinneet eroa jo pitkään, ja Räsäsen puheet ovat nyt tuoneet eroamisen ajankohtaiseksi.

Uusimmat