Huikea ero entiseen: Nykyajan lapset käyneet teini-ikäisenä jo 11 maassa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkustaminen on nykypäivänä edullista ja helppoa. Siksi monet perheet viettävät lomansa mieluiten ulkomailla, ja totta kai mukaan lähtee myös perheen jälkikasvu. Tuore tutkimus osoittaa, että nykyajan lapsi on vieraillut 11 eri maassa teini-ikään mennessä.

Perheet liikkuvat nykyisin enemmän kuin koskaan. Kun 70-luvulla kesän suurin retki oli kesäreissu Ruotsiin, käyvät perheet nykyisin esimerkiksi Etelä-Euroopassa vaellusretkillä. Tuoreen kyselyn mukaan tämän päivän lapset ovatkin matkustaneet 16-vuotiaaksi tultuaan 21.700 kilometriä, kun heidän vanhempansa olivat samanikäisinä käyneet vain vajaan 4.000 kilometrin edestä reissuissa.

Trendiin kuuluu myös paikallisesta kulttuurista nauttiminen, ja lapset maistelevat nykyään yhä enemmän eksoottisia ruokia ja ovat valmiita kokeilemaan avarakatseisemmin erilaisia makuja. Kyselyn toteuttaneen Club Medin mukaan matkustelevat lapset ovat myös rohkeampia kohtaamaan maailman tarjoamia haasteita, lisäksi he eivät nirsoile yhtä helposti kuin kotioloissa elelevät toverinsa.