Eddie Murphy tekee musiikkia – levytti Snoop Lionin kanssa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Suosikkikoomikko Eddie Murphy tunnetaan muun muuassa Beverly Hillsin kyttä -elokuvistaan. Tähti on ollut myös ääninäyttelijänä Shrek-animaatioelokuvissa ja Disneyn Mulan-elokuvassa. Murphy onkin yksi Hollywoodin menestyksekkäimpiä tähtiä.

Kaikki eivät kuitenkaan ehkä muista, että menestyksekkään näyttelijänuransa lisäksi mies on toiminut levyttävänä artistina. Murphyllä oli 1980-luvulla myös kaksi hittikappaletta, Party All the Time ja Put Your Mouth on Me. Mies on julkaissut kokonaiset viisi studioalbumia, ja nyt hän on tekemässä paluuta musiikin pariin.

Kyseessä on Redlight-niminen kappale, jolla näyttelijän lisäksi kuullaan ennen Snoop Dogg -nimellä kulkenutta Snoop Lionia. Reggaetyylisellä kappaleella kuullaan myös menestysnäyttelijän kitaransoittoa. Kappaleen musiikkivideoon on kuvattu Murphyn ja Snoop Lionin levyttämisprosessia.

Edward Regan ”Eddie” Murphy aloitti uransa stand up -koomikkona ja vuonna 1980 hän liittyi Saturday Night Live -komedia-ohjelman tähtikaartiin. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Isi hoitaa, Dreamgirls, Pähkähullu professori 1 ja 2 sekä Eläintohtori 1, 2 ja 3. Näyttelijällä on viisi lasta entisen vaimonsa Nicole Mitchell Murphyn kanssa. Hänellä on myös yksi lapsi Spice Girls -yhtyeestä tutun Melanie Brownin kanssa.