Ryan Gosling nousi barrikadeille: ”Sikoja kohdellaan epäinhimillisesti”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kanadalaisnäyttelijä Ryan Gosling on nähty esimerkiksi elokuvissa Hölmö hullu rakkaus, Drive ja Gangsterisota. Mies ilmoitti hiljattain jäävänsä tauolle, ja uutisesta järkyttyneille faneille perustettiin oma auttava puhelin. Näyttelijä nousi äskettäin barrikadeille lehmien puolesta.

Taannoin lehmien sarvien poistamista julkisesti vastustanut komistus on nyt tukenut julkisesti kanadalaisten sikojen oikeuksia. Gosling on lyönyt hynttyyt yhteen Farm Sanctuary ja Humane Society Internatiol -järjestöjen kanssa sikojen elinolojen parantamiseksi, E! Online -sivusto uutisoi. Mies haluaa toiminnallaan näyttää esimerkkiä muille kanadalaisille.

Näyttelijä vastustaa maassa harjoitettavaa käytäntöä, jossa lisääntymistä varten hankittuja naarassikoja pidetään jatkuvasti pienissä metallihäkeissä. Komistus teki aiheesta kirjoituksen The Globe and Mail -lehteen. Tekstissään Gosling selittää, että pienessä häkissä oleminen ei ole elämää.

– Eläinlääkärit, eläinten oikeuksia puolustavat, kuluttajat ja jopa suuret ruoantuottajat ovat kritisoineet tämän prosessin olevan epäinhimillinen ja tarpeeton, komistus kirjoittaa lehteen.

Ryan Thomas Gosling nähdään parhaillaan valkokankaalla Only God Forgives -elokuvassa, jonka on ohjannut aikaisemminkin Goslingin kanssa yhteistyötä Drive-elokuvassa tehnyt tanskalainen Nicolas Winding Refn. Gosling seurustelee tällä hetkellä näyttelijä-malli Eva Mendesin kanssa. Hän nousi vuonna 2004 maailmanmaineeseen The Notebook -elokuvan myötä.