Auto monitoroi kuljettajan terveydentilaa – Ford paljasti suunnitelmansa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Autojätti Ford on aloittanut Intiassa uudenlaisen auton ratin testaamisen. Kyseessä on ihmisen terveydentilaa mittaava ohjain, joka kertoo kuljettajan kehon lämpötilan, humalatilan ja väsymysasteen. Mikäli auto havaitsee kuljettajassa vaarallisia muutoksia, käskee tietokone autoa pysähtymään.

Kun entisaikaan jo pelkkä autopuhelin oli iso juttu, ei silloin varmaankaan aavistettu, että tulevaisuudessa autot voivat jopa tietää kuljettajansa terveydentilan. Ford aikoo asentaa autonratteihin sensorit, jotka mittaavat Daily Mailin mukaan ajajan kehon eri muutoksia. Lisäksi toiminto laajenee tulevaisuudessa älykkäisiin istuimiin ja turvavöihin.

Muutoksia havaitessaan auton tietokone käskee kulkupeliä pysähtymään tai ohjaamaan sen automaattisesti ja turvallisesti tien sivuun. Kyseinen lisävaruste on korvaamaton esimerkiksi tilanteissa, joissa kuljettaja nukahtaa, saa sydänkohtauksen tai on liian juovuksissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.