Bon Jovi teki Lady Gagat – lahjoitti miljoona dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmankuulu rockyhtye Bon Jovi on rypenyt pahansuopeissa otsikoissa pitkin kevättä yhtyeen sisällä vellovien erimielisyyksien takia. Nyt bändi on saanut harvinaisen miellyttävää mainetta lahjoittaessaan miljoona dollaria kotikaupunkinsa hurrikaaniuhreille.

Varat osoitettiin suoraan Sandy-myrskyn kouriin joutuneelle New Jerseyn kaupungille. Bon Jovin keulahahmo Jon Bon Jovi sanoi lahjoitustilaisuudessa, että kyseessä ei ole poliittinen vaan tunteellinen teko. Tapahtumaan osallistui myös kuvernööri Chris Christie.

Uutinen toi kaivattua positiivisuutta yhtyeen ympärille, sillä fanit kokivat keväällä yllätyksen, kun Bon Jovin kitaristi Richie Sambora keskeytti omalta osaltaan määräämättömäksi ajaksi Because We Can -kiertueen.

Sambroralla on väitetty olevan ongelmia alkoholin kanssa, ja Jon Bon Jovin kerrotaan saaneen juopottelusta tarpeekseen. Toisten lähteiden mukaan yllättävän lähdön takana on yhtyeen jäsenten muista syistä tulehtuneet välit.

Yhtye on palkannut kitaristin väliaikaiseksi tuuraajaksi Theofilos Xenidiksen, eli Phil X -nimellä paremmin tunnetun kanadalaiskitaristin. Bon Jovin Because We Can -kiertue jatkuu vielä joulukuuhun asti Euroopan, Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan ja Australian keikoilla.