Amerikkalaismies heräsi koomasta – puhuu nyt vain ruotsia!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Koomaan vajoamisella voi olla monia syitä. Tajuttomana hotellihuoneestaan löydetyn Michael Boatwright -nimisen amerikkalaismiehen koomaan vajoamisen syy on yhä mysteeri. Vielä hämmästyttävämpi on kuitenkin miehen tila koomasta heräämisen jälkeen.

Kalifornian Palm Springistä löydetty amerikkalaismies ei nimittäin muista mitään elämästään ennen koomaan vajoamista, eikä hän enää osaa puhua äidinkieltään englantia, Huffington Post -lehti uutisoi.

Boatwright puhuu sen sijaan sujuvaa ruotsia. Mies ei enää osaa reagoida syntymätodistuksessaan näkyvään nimeensä, vaan hän vastaa ainoastaan, kun häntä puhutellaan nimellä Johan Ek.

Lääkärit ovat todenneet miehen kärsivän muistinmenetyksestä, joka estää häntä luomasta uusia muistoja. Amerikkalaismies on asunut suuren osan elämästään Ruotsissa, ja hänellä on tutkinnot Michiganin ja Tukholman yliopistoista. Lääkärit eivät osaa sanoa, ovatko miehen oireet pysyviä.