Maailman pienin aurinkoenergialla kulkeva auto – kuin postimerkki

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aurinkoenergiaa hyödynnetään monilla eri tavoin, ja yksi keino on aurinkokennon avulla kerätty sähkö- tai lämpöenergia. Nyt YouTubessa on julkaistu video, jolla esitellään maailman pienin aurinkoenergialla liikkuva auto.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Autoon on kiinnitetty pieni aurinkokenno, jolla auringon säteily muuttuu voimaenergiaksi. Lyhyt videopätkä näyttää, kuinka pikkuauto kiitää kaduilla kovaa vauhtia. Aurinkokennoja käytetään myös aidoissa autoissa, mutta lähinnä koemielessä, koska autojen tehot jäävät aurinkoenergialla jokseenkin pieniksi.

Uutisoimme taannoin, että Nokian tavoitteena on integroida aurinkokenno puhelimen näytön yhteyteen. Tekniikalla olisi saavutettu jo 90 prosentin läpinäkyvyys, kenno keräisi energiaa auringonvalon ohella myös keinovalosta ja voisi parantaa puhelimen akunkestoa 20 prosentillakin. Yhdellä tunnilla auringonvaloa voitaisiin saada lisää puheaikaa jopa 30 minuuttia.