Norjalaisnainen raiskattiin Dubaissa – tuomittiin 1 vuodeksi ja 4 kuukaudeksi vankilaan

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suosituimpiin matkakohteisiin lukeutuva Dubai tunnetaan maailmalla myös tiukkojen lakiensa takia. Arabiemiraattien lait on asetettu länsimaissa lukemattomia kertoja kyseenalaisiksi, kun länsimaisia naisia on tuomittu vankilaan muun muassa suutelemisesta ja raiskatuksi tulemisesta.

Nyt Norjassa on järkytytty tuoreesta tapauksesta, jossa norjalainen nainen raiskattiin Dubaissa. Hän teki tapauksesta poliisille rikosilmoituksen, mutta sen jälkeen nainen joutui yllättäen itse syytetyksi avioliiton ulkopuolisesta seksistä.

Dubailainen tuomioistuin on nyt todennut naisen syylliseksi ja tuominnut hänet yhdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, VG-lehti uutisoi tänään.

Nainen itse kertoi hänet tavoittaneelle VG-lehdelle saaneensa tuomion seksistä, alkoholin nauttimisesta sekä väärästä valasta. Tuoreen tuomion tarkemmat perustelut ovat vielä hämärän peitossa. Norjan ulkoministeriön tiedottaja Kjetil Elsebutangen vahvisti tiedot lehdelle.

Muita vastaavia tapauksia

Edellä mainittu tapaus ei ole suinkaan ainoa laatuaan muslimimaissa. Taannoin Dubaissa englantilainen pariskunta tuomittiin sharia-lain nojalla kuukaudeksi vankilaan, koska he suutelivat toisiaan julkisella paikalla ravintolassa. Viime vuonna 19-vuotias teinityttö kivitettiin Saudi-Arabiassa sharia-lain perusteella kuoliaaksi, koska osallistui kauneuskilpailuun. Maaliskuussa 2011 teinipoika tuomittiin Saudi-Arabiassa vankilaan ja 120 raipaniskuun suudeltuaan tyttöä.

Vuonna 2010 Saudi-Arabiassa tuomittiin teloitettavaksi libanonilainen televisiotähti, joka oli tarjonnut kotimaassaan ennustajapalvelua televisiossa. Helmikuussa 2011 bangladeshiläinen 14-vuotias tyttö kuoli raipaniskuihin, koska oli joutunut serkkunsa raiskaamaksi. Tammikuussa 2011 bangladeshiläinen 16-vuotias tyttö sai 101 raipaniskua, koska tuli raiskatuksi ja raskaaksi.