Varkaat veivät koko pankkiautomaatin – röyhkeä teko tallentui videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessakin on nähty murtoja, joissa on rysäytetty esimerkiksi autolla koruliikkeen ikkunasta sisään helpon anastamisen mahdollistamiseksi. Brittiläinen rikollisryhmä astui askeleen pidemmälle ja ryöväsi kokonaisen pankkiautomaatin raskaan kaluston ajoneuvolla.

Neljä miestä suunnitteli vuosi sitten syksyllä omasta mielestään täydellisen varkauden. He päättivät anastaa kokonaisen pankkiautomaatin raskasta työmaakonetta apunaan käyttäen. Nelikko onnistui saamaan saaliikseen noin 40.000 euroa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Miehet jäivät kuitenkin teostaan kiinni ja istuvat tällä hetkellä vankilassa, sillä rahasaaliin lisäksi he olivat varastaneet sekä pakoautonsa että automaatin anastamisessa käytetyn työmaakoneen, Cambrigde News uutisoi.

Valvontakameran kuvaama materiaali on nyt nähnyt päivänvalon, ja verkkovideolla näytetään, kuinka traktori murtaa seinää niin kauan, että lopulta seinässä oleva automaatti on valmis kadulle vedettäväksi. Automaatti irtoaakin seinästä helpon näköisesti ja hetken kuluttua koko porukka katoaa paikalta. Poliisit saapuvat tiilikasan keskelle vain muutama sekunti myöhemmin.