Kalastaja pelasti valaan hukkumiselta – vaaransi oman henkensä urotyössä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Adrian Colaprete -niminen amerikkalaismies on tehnyt todellisen hyvän työn Yhdysvaltojen itärannikolla. Urhea kalastaja huomasi laivansa kapteenin kanssa, että lähellä oleva valas tarvitsi heidän apuaan. Colaprete hyppäsi välittömästi mereen.

28-vuotias kalastaja ja kapteeni Pat Foster huomasivat, että uhanalainen mustavalas rimpuili veden alla ilman happea. The Sun -uutisoi, että eläin oli jäänyt jumiin pinnan alla oleviin kalastusverkkoihin noin 80 kilometrin päässä Virginia Beachistä. Colaprete lähti äkkiä sukeltamaan valaan luokse.

Tarina sai onnellisen lopun, kun kalastajamies onnistui pidättelemään henkeään niin pitkään, että hän sai leikattua 15-metrisen eläimen vapaaksi. Colaprete kertoo lehdelle olleensa ensin hermostunut lähestyessään massiivista eläintä. Päästyään lähemmäs hän kuitenkin rauhoittui tajutessaan, että eläin otti hänen tarjoamansa avun ilomielin vastaan. Valas ui vahingoittumana vapauteen onnistuneen pelastusoperaation seurauksena.

– Se tuntui aivan siltä kuin siinä olisi ollut yhteys kun olimme kasvokkain. Näin, kun hän katsoi minua ja aivan kuin hän olisi tiennyt, että olen paikalla auttamassa. Hän hidasti nähdessään minut, Adrian Colaprete kertaa tilannetta The Sunille.

Vastaavia tilanteita on nähty aiemminkin. Viime vuonna Kalifornian rannikolla verkkoihin kuolettavasti takertunut valas sai viime hetkellä apua kalastajilta. Valas selvästi ymmärsi mitä tapahtui, sillä operaation jälkeen se osoitti kiitollisuuttaan miehille.