Upea timelapse-video: Näin kasvit kasvavat nopeutettuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkoon ladataan useita amatöörivideoita, joista osa täyttää kaikki taiteen tunnusmerkit. Nyt saamme ihailla Daniel Csobotin kuvaamaan kasvivideota, joka on toteutettu timelapse-tekniikalla. Videolla näytetään kuinka kasvit puhkeavat kukkaan ja avaavat lehtensä.

Kuva: Vimeo
Kuva: Vimeo

Alla nähtävä video on suorastaan hypnoottinen, sillä reiluun kahteen minuuttiin on mahdutettu uskomaton kasvien tarina aina idusta alkaen. Timelapse-kameratekniikkaa voidaan pitää vastakohtana nopeakameratekniikalle. Samankaltaisia videoita on kuvattu esimerkiksi taivaalla kulkevista pilvistä, kaupungin valoista, mätääntyvistä hedelmistä ja erilaisista rakennusprojekteista.

Macro Timelapse from Daniel Csobot on Vimeo.