Jay-Z ei ole enää Jay-Z – taiteilijanimeen tuli muutos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Artistit ja yhtyeet vaihtavat harvoin nimeään, kun ovat jo kerran saavuttaneet mainetta ja kunniaa. Poikkeuksia kuitenkin löytyy, ja niistä tunnetuimpia lienevät alunperin pelkän symbolin nimellä esiintynyt Prince, seitsemällä nimellä uraa luonut Sean Combs ja Snoop Doggista musiikkityylin vaihdoksen myötä Snoop Lioniksi hypännyt räppärirastafari.

Nyt Jay-Z on liittynyt jonon jatkoksi. Hiphop-moguli Jay-Z:n uusi Magna Carta Holy Grail -albumi on myynyt platinaa. Moni on huomannut, että miehen nimestä on kuitenkin uuden levyn myötä pudonnut väliviiva pois, joten herra tunnetaankin tätä nykyä nimellä Jay Z. Musiikkijulkaisu SPIN uutisoi muutoksesta ensimmäisten joukossa ja samaa kertoi myös Billboardin päätoimittaja Joe Levy.

– Jay Z on pudottanut väliviivan pois nimestään, ainakin hänen levy-yhtiönsä mukaan, Levy kertoi ja lisäsi, että myös Billboard on alkanut käyttää miehen artistinimen uutta muotoa.

Jay Z, eli oikealta nimeltään Shawn Corey Carter, julkaisi Magna Carta Holy Grail -nimisen albuminsa heinäkuun alussa ja kyseessä on miehen kahdestoista studioalbumi. Siinä vierailevat muun muassa Rick Ross, Nas, Justin Timberlake, Beyonce ja Frank Ocean.