Fugees-kaunotar aloitti vankilatuomionsa – kovaa kritiikkiä yhteiskunnalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen muusikko ja levytuottaja Lauryn Hill tuli alunperin tunnetuksi The Fugees -yhtyeen päävokalistina ja keulakuvana. Veropetoksesta syytetty laulaja ei pystynyt maksamaan verorästejään hänelle asetettujen aikarajojen puitteissa ja nyt hän on aloittanut vankilatuomionsa.

Lauryn Hill istuu parhaillaan Connecticutin Danburyssa sijaistevassa avovankilassa. TMZ.comin mukaan nainen joutuu viettämään vankilassa yhteensä kolme kuukautta, sillä viranomaisten mukaan Hill ei maksanut lainkaan veroja vuosina 2005 – 2007, vaikka hän tienasi samaan aikaan 1,8 miljoonaa dollaria, eli 1,38 miljoonaa euroa.

Laulaja on luonut menestyksekkään uran ja voittanut muun muuassa kahdeksan Grammy-palkintoa. Hän kirjoitti tuomion jälkeen kantaaottavia tekstejä Tumblr-palveluun, ja kirjoituksissaan hän moittii muun muassa Yhdysvaltoja korruptoituneeksi. Lisäksi julkisuuteen on noussut hänen yhteiskunnan nykyaikoja vahvoilla sanoilla kritisoiva Neurotic Society -kappale.

Laulaja on kirjoitti Sonyn kanssa miljoonan dollarin levytyssopimuksen, jonka avulla velka piti alun perin maksaa. Suunnitelma meni ilmeisesti pieleen, sillä tähti joutuu vakilatuomion lisäksi maksamaan myös 60.000 dollarin, eli reilun 45.000 euron sakot.

Lauryn Hillillä on viisi lasta on-off -miehensä, Bob Marleyn pojan, Rohan Marleyn kanssa. Hill synnytti taannoin myös kuudennen lapsensa, ja uuden lapsen isästä tuli yllättävää epätietoisuutta. Pariskunnan sekavat kommentit lapsen isästä olivat myös ristiriitaisia, mutta Hillin mukaan Marley ei ole tämän lapsen isä.